Cestovanie... Čo nám cestovanie dáva a čo nám berie?

             Cestovanie nám dáva mnoho. Keď cestujeme, oboznamujeme sa s novými kultúrami, pamiatkami, národnosťami a veľkým množstvom iných vecí. Cestovanie je taktiež perfektné na rozvíjanie jazykov, pretože keď sme v zahraničí, tak musíme veľa komunikovať. Tým sa učíme v cudzích jazykoch nové slovíčka a tým si zdokonaľujeme slovnú zásobu. Nehovoriac o tom, že keď cestujeme, tak si vytvárame mnohokrát nové známosti, ale i spomienky, zážitky. Pri cestovaní sa učíme samostatnosti. 

            Ale naopak, čo nám cestovanie berie? Cestovanie, výlety, poznávacie zájazdy a podobne nie sú finančne nenáročné a to hlavne v dnešnej dobe, keď ceny neustále stúpajú. Takže v prvom rade sú to financie, o ktoré pri cestovaní prichádzame. V druhom rade je to čas, ktorý však podľa mňa v prípade cestovania predsa len využívame efektívne. Samozrejme, ak celý deň nestrávime ničnerobením alebo spaním na hoteli. Niečo podobné považujem na dovolenke za neefektívne. Tiež si však potrebujeme niekedy oddýchnuť, napríklad v lete pri mori. To chápem. Keď má niekto ťažkú robotu a potrebuje si aspoň na chvíľu vydýchnuť... ale prespať celý deň niekde pri mori nie je najlepšie.

            Oplatí sa vlastne cestovať? Áno? Nie? Ja si myslím, že nie je nič lepšie ako cestovanie. Spoznávame nové krajiny, ľudí a zároveň si aj oddýchneme. Pre mňa je cestovanie úžasné a určite sa naň oplatí minúť to €.

Frederika Tornyaiová, 8.A

Obrázok: https://bey-berk.com/pub/media/catalog/category/travel.jpg


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máme víťazov čitateľskej výzvy!