Deň pre školu

Naša škola sa zapojila do projektu "DEŇ PRE ŠKOLU", ktorý umožnil žiakom 8.A a 8.B triedy  stretnúť sa s headhunterkou Zuzanou Száraz.

Počas online stretnutia, ktoré prebehlo 29.5. 2023, ôsmaci diskutovali s pani Zuzanou Száraz o tom, čo sa na trhu práce deje, aké zručnosti hľadajú zamestnávatelia u budúcich zamestnancov a ako si stanoviť priority v osobnom aj pracovnom živote.

Žiaci sa počas rozhovoru dozvedeli, že v súčasnosti je veľmi náročné odhadnúť, ako sa bude pracovný trh rozvíjať a že veľké percento budúcich zamestnaní ešte teraz ani nepoznáme.

Žiaci mali taktiež možnosť konzultovať svoj výber SŠ a mohli sa poradiť aj o tom, ako sa dá zo svojho hobby vytvoriť podnikanie, či aké vedomosti a zručnosti budú potrebovať, ak si budú chcieť nájsť zamestnanie, ktoré ich bude nielen baviť, ale bude aj dobre platené.

Na hodinách slovenského jazyka sme sa následne rozprávali o platovom ohodnotení jednotlivých profesií. Z očakávaného platu žiakov sme vypočítali nielen čistú a hrubú mzdu, ale dotkli sme sa aj pojmov ako celková cena práce, dane a povinné odvody zamestnanca a zamestnávateľa.

Na záver mali žiaci napísať v rámci slohovej písomnej práce svoje profesijné životopisy.

Viac o pôvodom českom projekte Den pro školu nájdete tu: www.denproskolu.cz .

Aktivity prebehli v rámci projektu Digitálny detox (program: Bez nástrah online 2022/2023, Nadácia Orange).


Zuzana Száraz sa viac ako 20 rokov venuje práci s dospelými, má skúsenosti s budovaním tímov, s nastavovaním procesov najmä v oblasti „people managementu“, s budovaním firemnej kultúry, internej komunikácie a HR brandingu.


E.H.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máme víťazov čitateľskej výzvy!